Milka Tommila

Voimakastahtoinen maailmanparantaja, jolla on paljon elämänkokemusta

Olen eroperheen lapsi, syntynyt Helsingissä ja kasvanut Vantaan lähiöissä. Alakoulun kävin osaksi Pinomäen kyläkoulussa Porissa. Maailma veti puoleensa jo lukioiässä ja kirjoitin ylioppilaaksi Porin aikuislukiosta. 

Matkustelu maailman eri kolkkiin oli osa elämääni noin 10 vuotta ja  sain reissuillani tutustua erilaisiin kulttuureihin, elämäntapoihin ja ihmisiin. Lopulta rakkaus sai minut jäämään Poriin, perustin yrityksen ja perheen. 

Töitä olen tehnyt lapsesta asti. Olen ollut malli, lastenhoitaja, tallityöntekijä, myyjä, siivooja, tarjoilija, hyttiemäntä. Mitä milloinkin, jotta saisin reissuni rahoitettua ja uteliaan mieleni tyydytettyä. Ei siis ole yllättävää, että päädyin lopulta SAMK:iin lukemaan matkailua. 

Olen nyt ollut 12 vuotta yrittäjänä, joista viimeiset vuodet pakkoyrittäjänä. Perheeseeni kuuluu mieheni lisäksi 2 poikaa, Taisto ja Voitto ja 2 kissaa. Eläimet ja luonto ovat minulle tärkeitä ja ovat osa maapallon monimuotoisuutta ja elämää. Elämän suojelu on minulle itseisarvo ja poliittinen vaikuttaminen on yksi keinoista. 

Olen molempia isoäitejäni hoitanut heidän vanhuusvuosinaan ja nähnyt läheltä paitsi vanhusten hoidon tilan, niin hoitajien vastuullisen ja raskaan työn. Olen myös lähipiirissäni ollut tekemisissä päihde- ja moniongelmaisten kanssa ja nähnyt hyvin läheltä syrjäytymiseen johtavia syitä. Edellä mainitut asiat ovat myös syitä, miksi lähdin mukaan politiikkaan

  • 41-vuotias
  • Pori
  • Yrittäjä
  • Turismlinje / KuggomSkolan. Service Mangement, affärsutvecklinginomturismbranschen / Magisterprogrammet vid Lundsuniversitet. Matkailu-ja ravitsemisalan restonomi(AMK), Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto / Suomen Yrittäjäopisto.
  • Vasemmistoliitto
  • Luottamustehtävät: Porin kaupunginvaltuutettu, teknisen lautakunnan jäsen, kaupunginhallituksen varajäsen, ohjelmapoliittinen ohjausryhmä varapj, palveluverkkotoimikunta varajäsen, Porin Vasenmmiston kunnallisjärjestö pj, Vasemmistonaisten Valtikka jäsen, maakuntavaltuusto varajäsen, Pormestarinluodon kiinteistö Oy jäsen
  • Milka.Tommila@pori.fi, milkatommila@dnainternet.net

Hylätyt ja halutut

#hylätytjahalutut

Olen parantumaton maailmanparantaja, vankumaton tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden puolustaja. Uskon kykyymme muuttaa maailmaa ja kehittyä kestävästi. Tarvitsemme kuitenkin yhteistyötä, ymmärrystä ja rohkeutta.

Yhteiskuntamme, maailmamme, on suuressa murroksessa. Nyt on sekä mahdollisuus että pakko muuttaa rakenteita ja toimintatapojamme. Meidän on pyrittävä kestäviin ratkaisuihin niin energiapoliittisesti kuin sosiaalipolittisestikin.

Suomessa toivotaan lisää lapsia, mutta samalla varhaiskasvatuksesta ja koulutuksesta leikataan. Kärsimme työvoimapulasta, ja samalla ammattikoulutuksesta leikataan. Haluamme investointeja ja uutta teknologiaa, ja samalla tutkimuksesta leikataan ja riippumattomuus vaarannetaan.” Haluamme yrittäjiä ja itsensätyöllistäjiä mutta, emme tee päätöksiä riittävän rohkeasti. Haluamme puhtaan luonnon ja elintilan, mutta emme ole valmiita luopumaan mistään. Hylätyt ja halutut” kuvaa yhteiskuntamme tahtotilaa ja kyvyttömyyttä kuitenkaan toimia pitkän aikavälin tavoitteiden eteen konkreettisesti.